Jan Driessen | Dagvoorzitter

Over de Spreker
  • Functie
    Dagvoorzitter
  • Web Sites

Jan Driessen heeft per 1 januari 2014 een strategisch en toch ook pragmatisch communicatie-adviesbureau opgericht: Q&A | Communicatie. De huidige, snelle en interactieve communicatiemaatschappij vraagt veel van bedrijven en hun leiders. Q&A | Communicatie helpt om begrijpelijk, relevant en consistent te communiceren. Door de juiste vragen te stellen en samen de goede antwoorden te formuleren (questions and answers!).

Jan Driessen heeft een lange ervaring in de communicatiebranche. Jan begon zijn journalistieke carrière als parlementair verslaggever bij NCRV Hier en Nu radio. Waarna Jan vijf jaar als parlementair verslaggever bij de dagelijkse televisierubriek Den Haag Vandaag actief was. Hij was 12,5 jaar buitenlandverslaggever en later chef Nieuwsdienst bij KRO’s Brandpunt en Netwerk en had in die tijd een eigen wekelijkse live TV-show: Brandpunt Politiek Café. Jan reisde voor de KRO ruim 9 jaar de wereld over. Versloeg de oorlogen in Joegoslavië, Kosovo, Soedan en Ruanda. Jan interviewde veel wereldleiders, onder andere: Blair, Clinton, Berlusconi, Arafat, Mandela en de Dalai Lama. In 2016 schreef hij over deze ontmoetingen “A Story to Tell”. Een handboek over hoe te communiceren/presenteren aan de hand van lessen en voorbeelden van sprekers van wereldformaat.

Vanaf april 2000 was hij bijna 14 jaar lang directeur Communicatie bij AEGON. In die functie was hij eindverantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie, reclame en sponsoring. Hij heeft in die bewogen jaren Aegon door heftige publicitaire stormen geleid en samen met zijn afdeling Communicatie van Aegon een meer open, eerlijk en verantwoord bedrijf gemaakt. Met onderscheidende, vooroplopende reclamecampagnes en trotsmakende sponsorschappen (KNSB, Ajax, KNRB). Jan Driessen was daarnaast vanaf september 2008 tot eind 2013 voorzitter van de Bond van Adverteerders (BVA). In 2006/2007 was hij ook de campagnestrateeg van Mark Rutte.