Peter Verbaas | Charistar

Over de Spreker
  • Functie
    Partner
  • Company
    Charistar

Wijzer Werven: ‘Slim, vaardig en creatief sponsors zoeken’                                                                                                                         

Peter Verbaas heeft een lange ervaring in het bankwezen. Als bank-bestuurder en -toezichthouder heeft hij zijn sporen verdiend in de advisering van vermogenden. Filantropie is vaak een van de onderdelen van de vermogensadvisering geweest. Publicaties en interviews hebben Peter regelmatig op dit gebied gebracht.

Na een bancaire ervaring in Luxemburg, Zwitserland en Londen bij ABN AMRO, UBS, ING, CenE Bankiers en Van Lanschot Bankiers heeft Peter zich nu gericht op de advisering van vermogende families en filantropie. Hij is met die ambitie toegetreden tot Charistar. Verder is Peter actief als Fellow op Nyenrode Business University waar hij executive programma’s doceert en ontwikkelt in Wealthmanagement, Banking en Governance.

Bij Charistar worden Peter’s bestuur-, toezicht-, en organisatie- ervaring, zijn strategisch denken en zijn kennis van en ervaring met vermogende families vaak ingezet. Vanaf 2014 is Peter betrokken als trainer/coach bij het programma Wijzer Werven.

In nevenfuncties is Peter lid RvT en voorzitter financiële commissie bij Oxfam Novib; voorzitter VUMC Fonds; lid RvT ASN Novib Microkredietfonds; lid CvA Waarborgfonds Sociale Woningbouw.